.

.

mandag 31. desember 2012

NYTTÅRSKAKE


I kveld blir det lutefisk a la Hellstrøm.
Til dessert blir det servert daim iskake... min favoritt.

DAIM ISKAKE

Bunn:
1/2 sitron
4 eggehviter
2,5 dl brunt sukker
2 ts maisennamel
1 ts hvitvinseddik
4 ts vaniljesukker
litt salt

Fyll:
4 eggeplommer
1/2 liter kremfløte
125 g brunt sukker
2 stk daim

Press saften av en halv sitron i bollen før en pisker eggehviten
med sukker. Tilsett en liten klype med salt, vaniljesukker,
hvitvinseddik og maisennamel. Piskes til en halvstiv masse.
Fyll røren i en springform og settes på nederste rille i en forvarmet
ovn på 180 grader. Stekes i 1 minutt, reduser så varmen til 150 grader i
25 minutter. Lag fyllet mens bunnen avkjøles.
Pisk kremfløte og sukker. Tilsett eggeplommer og hakket daimsjokolade.
Hell fyllet over bunnen og settes i fryseren natten over.

Serveres med karamellsaus og phsyllis frukt.

Enjoy!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar