.

.

mandag 24. desember 2012

MERRY CHRISTMAS

AMARETTI MED KAKAONIBS

50 g mandelmasse
200 g sukker
1/2 appelsin, revet skall
1/2 sitron, revet skall
4 stk eggehvite
50g kakao

Fyll:
200 g kokesjokolade 70%
2 dl kremfløte
2 ss honning

Pynt:
melis

Begynn med fyllet. Hakk sjokoladen i biter.
Kok opp honning og fløte. Hell fløteblandingen over
sjokoladen og bruk en stavmikser til massen er glatt.
La den stå i romtemperatur i noen timer eller natten over.

Riv mandelmassen, og bland den med sukker og revet skall
av appelsin og sitron. Bruk miksmaster.
Tilsett eggehviten, litt om gangen til en jevn røre.
Sikt kakao og bland godt. Fyll en sprøytepose med røren, og
sprøyt kaker på et bakepapirkledd stekebrett. Sikt melis over.
La kakene stå ved romtemperatur i minst 4 timer, slik at det
dannes en tynn skorpe. Klyp kakene sammen fra midten og inn,
slik at du får en topp. Stek kakene midt i ovnen på 225 grader i
ca 10-12 minutter. Når kakene er avkjølt, legger du to og to
sammen med fyllet i midten. Kakene er glutenfrie og kan
fryses.

ENJOY!

Ønsker alle en riktig god jul sammen med familie og venner.

Klem Laila



2 kommentarer:

  1. God jul. Fantastisk butikk med en nyyydelig atmosfære og service.
    Juleklemmer Wenche

    SvarSlett