.

.

søndag 12. oktober 2014

KANEL I SVINGEN MED GUL KREM


DEIG

40 g gjær
5 dl melk, lunken
1/2 ts salt
3 ss sukker
1 egg + 1 til pensling
1 ts malt kardemomme
ca 900 g spelt hvetemel
150 g romtemperert smør
1 pk vaniljekrem

Rør ut gjæren i melken, og tilsett salt, sukker, egg og
kardemomme. Bland inn halvparten av melet og rør
til en glatt og jev deig. Tilsett smøret, litt av gangen og
i mindre klumper, sammen med resten av melet. Ikke
ha for mye mel, for da blir kanelbollene tørre. Deigen
kan kanskje virke litt for fuktig før den eltes, men etter
en god elting samler den seg, og blir jevn og elastisk.
La deigen heve til dobbelt størrelse i en bakebolle med
et fuktig kjøkkenhåndkle over. Rull deigen ut på et
bakebord drysset med mel til en rektangel på rundt
30x40 cm, og smør fyllet utover. Brett deigen i to og
skjær de i lange strimler, og lag en knute på hver
strimmel.
Legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, gjerne
med 2-3 cm avstand slik at de vokser sammen
under steking. Etterhev under et fuktig kjøkken-
håndkle til kanelbollene nesten flyter sammen.
Pensle med det sammmenpiskede egget. Lag en
grop i midten av bollen og fyll med vaniljekrem.
Stek midt i ovnen ved 220 grader i 12-15 min, til 
de er jevnt gylne på toppen. Avkjøl og pynt evnt. 
med melisglasur.

FYLL
200 g mykt smør
2 dl brunt sukker
2 ss kanel

Rør smør, sukker og kanel sammen i en bolle
til mykt og kremet.

ENJOY!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar