KANELBOLLER
DEIG
40 g gjær
5 dl melk, lunken
1/2 ts salt
3 ss sukker
1 egg + 1 til pensling
1 ts malt kardemomme
ca 900 g spelt hvetemel
150 g romtemperert smør
100 g smeltet mørk sjokolade
Rør ut gjæren i melken, og tilsett salt, sukker, egg og
kardemomme. Bland inn halvparten av melet og rør
til en glatt og jev deig. Tilsett smøret, litt av gangen og
i mindre klumper, sammen med resten av melet. Ikke
ha for mye mel, for da blir kanelbollene tørre. Deigen
kan kanskje virke litt for fuktig før den eltes, men etter
en god elting samler den seg, og blir jevn og elastisk.
La deigen heve til dobbelt størrelse i en bakebolle med
et fuktig kjøkkenhåndkle over. Rull deigen ut på et
bakebord drysset med mel til en rektangel på rundt
30x40 cm, og smør fyllet utover. Rull deigen sammen
til en tykk pølse og skjær i 4-5 cm tykke skiver.
Legg dem på en bakepapirkledd stekeplate, gjerne
med 2-3 cm avstand slik at de vokser sammen
under steking. Etterhev under et fuktig kjøkken-
håndkle til kanelbollene nesten flyter sammen.
Pensle med det sammmenpiskede egget. Stek midt
i ovnen ved 220 grader i 12-15 min, til de er jevnt
gylne på toppen. Avkjøl og pynt evnt. med smeltet
sjokolade.
FYLL
200 g mykt smør
2 dl brunt sukker
2 ss kanel
Rør smør, sukker og kanel sammen i en bolle
til mykt og kremet.
ENJOY!
Vi serverer bollene i butikken i dag til de som
ønsker en smaksprøve:-)))
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar