.

.

fredag 23. desember 2011

JULE INSPIRASJON...


...til hjemmet. I år har jeg valgt å ha en "brun" jul med
inspirasjon hentet fra naturen...kongler, blader & greiner.

Hjertelig Velkommen!

Hele treet er fylt med hvite kuler med en brun ugle på.

Bordet er dekket...

Brune serviette fra Marimekko.
Glass vasene er fra Tine K, kjøpt på ostehuset i Stavanger.

Den ene vasen er fylt med greiner fra hagen...

De andre to vasene har jeg hvite lys, kongler & greiner oppi.
På tallerken ligger en hjemmelaget trøffel med cognac, innpakket i
cellofan & brun sløyfe til hver gjest...

Nå står kjøkkenet klar...
Det blir pinnekjøtt & riskrem på menyen hos oss i morgen.

Kongler er så dekorativt...de kan brukes overalt.
Krukkene er fra Shi Shi, og disse selger vi i butikken.
Stor kr 600, liten kr 500.

Hollywood lampen kan også bestilles via butikken kr 8400.

Skinnfellene i cognac, er fra butikken kr 1600.
Ull teppet sort kr 1600.
Skinnputer i cognac kr 1300.
Lykter kr 3400.

Kakefat med glasslokk kr 800.
Kakefat 3 etasjer kr 1100.
Glass vaser til lys kr 400.

Stråene i vasen er også hentet i fra hagen...

Vedkurven i tre er også fra butikken kr 700.

Ved er hentet inn, klar for å tennes i peisen i morgen...

På badet har jeg også valgt å ha detaljer i brunt.
Brune pynte håndklær fra Missoni kr 150.

Flere greiner fra hagen...

Brune håndklær fra Lexington & brun såpe fra Savon.
Lys fra Voluspa kr 750.
Diffuser fra Voluspa kr 700.

VANILJEDRØMMER
ca 50 stk.

250g smør
200g brunt sukker
frø fra 1 vaniljestang
1 ts bakepulver
350 g speltmel
hasselnøtter til pynt

Smelt smøret, avkjøl litt og tilsett sukker & vaniljefrø. Rør godt sammen
& tilsett bakepulver & mel. Arbeid deigen sammen til den lar seg forme
til små kuler, klem dem litt flate. Stikk en hasselnøtt
i hver kule, og sett dem på en plate med bakepapir.
Stek i ca. 20 minutter ved 160 grader. Avkjøl og oppbevar i tett kakeboks.

Enjoy!



MØRK KONFEKT KAKE

150g kransekakemasse
250g smør
250g mørk sjokolade 70%
225g melis
4 egg
125g speltmel

glasur
150g mørk sjokolade 70%
1 ss smør
0,5 dl kremfløte

Bruk en sprigform ca 25 cm, og dekknbunnen med
bakepapir. Kjevle kransekakemassen til 3mm tykk leiv som dekker
bunnen. Smelt smør & sjokolade i en kjele, tilsett melis, speltmel & egg.
Hell røren over kransekakebunnen & stek kaken midt i ovnen ved
200 grader i 20 minutter. Avkjøl kaken på rist.
Til glasur smeltes sjokolade & smør i vannbad. Hell sjokoladeglasuren
over kaken før servering.

Enjoy!


Ønsker alle en riktig god jul.

Klem Laila

2 kommentarer:

  1. Wow - så utrolig utrolig flott du har det! Takk for masse inspirasjon!
    Vakkert hjem!

    Anne

    SvarSlett
  2. Så, så lekkert!!! Nydelige bilder ♥♥♥
    Likte veldig godt kommoden i sølv m/brune kanter!

    Riktig godt nyttår!

    SvarSlett