.

.

fredag 24. desember 2010

INSPIRASJON TIL JULEN...

Stativ og julepynt fra Maison Riviera. Kjøpt hos krossen i sandens.
Voluspa lys "macaron" kr 249. Pukka te, 100% økologisk "revitialisere" en god og varm te som
passer til jul kr 59.Ønsker gjestene velkomne med hjemmelaget gløgg, krydderkake og litt peppernøtter.

GLØGG
2 stilker sitrongress
2 stjerneanis
2 kanelstenger
5 nellikspiker
1/2 ts malt pomeranskall
1dl brunt sukker
2,5 dl vann
1 flaske rødvin økologisk
2 dl portvin

Kok opp alt krydderet med sukker og vann. La krydderblandingen stå 2 døgn i kjøleskapet.
Sil av blandingen og hell væsken over i en kjele. Tilsett vin og portvin. Varm opp og smak evt. til
med mer sukker. OBS! Gløggen skal ikke kokes.

KRYDDERKAKE
100g smør
300g brunt sukker
3 økologiske egg
300 g spelt mel
2 ts bakepulver
2 ts malt kanel
1 ts malt nellik
2 ts malt ingefær
1 dl fikensyltetøy (kjøpt ferdig)
2 epler i biter

Rør smør og sukker mykt. Tilsett eggene, ett av gangen. Bland mel med bakepulver og krydder og rør det inn i deigen sammen med fikensyltetøyet. Vend eplene inn i deigen. Smør en liten langpanne med smør og strø sukker på. Hell deigen i formen, og stek kaken ved 175 grader i ca 40 minutter. Avkjøles, og deles opp i små ruter for servering.Bord pynt av kakemenn stjerner med sølvkuler i blank pose og rød sløyfe.
Marimekko servietter. Kjøpt hos Traktøren på Maxi.Dekket bord....RISKREM
6 dl kremfløte
8 ss brunt sukker
1 vaniljestang
1 kg ferdig kokt risgrøt

Pisk fløten til krem med sukker og vaniljefrø. Bland inn grøt til riskremen har fått ønsket konsistens. Serveres med rød saus.

RØD SAUS
500 g jordbær
150g brunt sukker
1/2 dl vann
1 anisstjerne
1 kanelstang
1 vaniljestang
1 ts potet mel

Kok opp sukker, vann, anis vanilje og kanel. Kjør jordbærene i en foodespressor til passe konsistens. La jordbærsausen trekkes oppi krydderblandingen på svak varme i 10 minutter.
Jevn jordbærsausen med potetmel utblandet i vann. Avkjøles før servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar