FROKOST MUFFINS...
OPPSKRIFT
175 g lettkokte havregryn
500 g youghurt naturell
2 egg
2,5 dl revet eple uten skall (ca. to stk.)
0,5 dl rapsolje
frø fra 1/2 vaniljestang
220 g sammalt spelt
150 g brunt sukker
4 ts bakepulver
2 ts malt kanel
1 ts natron
1/2 ts malt muskat
1/2 ts salt
150g tørket aprikoser, eller tranebær, hakket
Bland havregryn og youghurt i en bolle. La stå og trekke i 5-10 min.
Rør sammen revet eple, egg, olje og vanilje i en annen bolle.
Bland det inn i youghurtblandingen. Rør godt. Ha mel, sukker,
bakepulver, kanel, natron, muskat og salt i en stor bolle.
Hell over youghurtblandingen og ha i aprikoser/tranebær.
Rør til det så vidt er blandet. Fordel røren i smurte muffinspanner
ellerpapirformer i muffinspanner, og stek dem i ovnen ved
190 grader i 30 min.
Avkjøl.
Ha en flott helg.
ENJOY!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar